Припаднали хора и напрежение при предаването на протоколите

0

Напрежение, хаос и припаднали хора на много места в страната заради предаването на изборните книжа.

В София 1011 протокола от общо 1650 са предадени до 06.00 ч. Най-бавно това се случи в 23 МИР. Причината – много по-дългите протоколи. Много от секционните комисии допуснаха грешки и се наложи да бъдат върнати. Очаква се предаването на протоколи да завърши до обяд.

Към 07.00 ч. в НДК остават още около 200 СИК. В 24 МИР чакат още 110 секции. В 25 МИР остават 72 Секционни избирателни комисии.

„30-годишна жена е припаднала в НДК. Тя е с ниско кръвно. Успяхме да я стабилизираме и е изпратена у дома”, обясни д-р Кировски.

В Бургас изборните книжа се предават в Спортна зала „Бойчо Брънзов”. Към 06.00 ч. все още има автобуси, които чакат пред сградата, пише NOVA.

И там забавянето е дошло от това, че протоколът трябва да събира двата вида гласуване. Заснемането и показването на бюлетините по време на броенето е минало нормално, споделиха чакащи представители на СИК.

„От 01.30 ч. сме тук. В 06.00 ч. влязохме. Не знам какво се случва. Предполагам е от смесеното гласуване, защото на предишните избори бързо и лесно приключихме до полунощ”, разказа представител на секционна комисия.

„Може би става въпрос за сгрешени протоколи. Смесеното броене ни затрудни” добави друг представител.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук