21.8 C
София
събота, септември 30, 2023
НачалоНа фокусПроверка! Мустафа Емин е нямал нужното образование, за да работи в МО

Проверка! Мустафа Емин е нямал нужното образование, за да работи в МО

Петя Кузева

Фокус

 

Мустафа Емин, чието име нашумя в последните дни покрай скандала в болница “Пирогов“, не притежавал нужното образование, за да може да изпълнява функциите, за които първоначално е бил поканен на работа от министъра на отбраната Тодор Тагарев.

 

Това става ясно от проверка на „Фокус“ сред видео архивите на МО.

Емин, който преди дни обяви, че ще подаде оставка след възмушението и обществения натиск, породени от скандалното му поведение в болница „Пирогов“, е бил гласен за парламентарен секретар.

Когато поема кормилото на българската отбрана, Тагарев смятал да назначи Мустафа Емин точно за парламентарен секретар. Оказало се обаче, че кадърът на „Да, България“ нямал нужната военна диплома за този пост. Затова и самият Тагарев попада в неловка ситуация, когато говори за Емин по време на церемонията, когато запознава журналистите със свия екип.

Единственият нов в моя екип, това е господин Мустафа Емин, който първоначално ще бъде назначен съветник, а когато, надявам се, че скоро ще завърши успешно Военна академия, магистратура, ще стане парламентарен секретар. Неговата основна задача ще бъде да работи с Комисията по отбрана“, казва Тагарев в края на юни.

Така остават без отговор въпросите:

1. С какво Емин е толкова ценен за политическия кабинет на министъра на отбраната?

2. Кой го назначи в близкото обкръжение на министъра на отбраната, след като няма дори и военно образование?

3. Има ли политически чадър над Емин от най-високо ниво в правителството?

Припомняме, че името на Мустафа Емин стана известно покрай случая в болница „Пирогов“, когато лекари се оплакаха от агресия от страна на министерския съветник. Медиците се декларираха писмено, че Емин ги е заплашвал с министъра на здравеопазването, тъй като са спасявали живота на дете в шок и са били в невъзможност и да прегледат детето му с приоритет.

Справка в личната му страница във „Фейсбук“ показва, че Мустафа Емин  представя себе си като предприемач и е бил кандидат за народен представител на „Демократична България“ и „Продължаваме Промяната“. Емин е бил пети в листата в Кърджали през април.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments