20.7 C
София
сряда, юни 7, 2023
НачалоНа фокус"Продължаваме промяната" свиква учредително събрание в Пловдив, за да стане партия

„Продължаваме промяната“ свиква учредително събрание в Пловдив, за да стане партия

Водещата формация в управлението „Продължаваме промяната“ ще стане политическа партия с учредително събрание, насрочено за днес в Пловдив.

На последните парламентарни избори формацията използва регистрацията на три малки партии, за да участва във вота.

След 4 месеца начело на управлението в страната политическият проект на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“ (ПП) ще се превърне в партия. Пловдив е избран за учредителното събрание на формацията не само защото е роден на министър-председателя Кирил Петков, но и защото там формацията постигна един от най-добрите си резултати на изборите през ноември 2021 г. Тогава заради липсата на време за учредяване на партия ПП участва във вота като коалиция с три мандатоносителя – партиите „Волт“, „Средноевропейска класа“ и Социалдемократи.

Събитието започва тази вечер в 18 часа. Очакват се над 600 делегати от цялата страна.

По закон на учредителното събрание трябва да присъстват най-малко 500 граждани с избирателни права, да бъде приет Устав, Учредителна декларация и ръководни органи.

Учредителната декларация вече беше публикувана на сайта на формацията. В нея като основни цели са посочени нулева толерантност към корупцията, спиране на течовете на държавни средства, достоен живот за българските пенсионери и подкрепа за социално уязвимите хора, качествено образование, работещо здравеопазване и др.

Очаква се Петков и Василев да бъдат избрани за съпредседатели.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments