23.8 C
София
неделя, май 15, 2022
НачалоУ насПРОДЪЛЖАВАТ БЕЗПЛАТНИТЕ НАЧАЛНИ ОБУЧЕНИЯ ПО СПОРТ ЗА БУРГАСКИТЕ ДЕЦА

ПРОДЪЛЖАВАТ БЕЗПЛАТНИТЕ НАЧАЛНИ ОБУЧЕНИЯ ПО СПОРТ ЗА БУРГАСКИТЕ ДЕЦА

През 2016 г. кметът Димитър Николов изиска от спортните клубове, които ползват общинска материална база, да въведат безплатни начални обучения за деца. Тази програма продължава да е в действие и днес, така че нека родителите се запознаят с новите й параметри.

Целта е на подрастващите да бъдат предоставени още по-достъпни възможности за участие в занимания с физически упражнения и спорт, да се подобри здравният им статус, физическата и психическа дееспособност, свободното им време да се уплътни по смислен начин. Друг от търсените ефекти е откриването на млади и перспективни състезатели, които впоследствие да бъдат поощрени в развитието си.

Възползвайки се от тази програма, децата могат да се запознаят с различните спортове, с условията, предлагани от отделните клубове, и в перспектива да се запишат за постоянно, ако им хареса.

Програмата „Двигателна култура, спорт и здраве – начално обучение“ се организира от Община Бургас в партньорство със спортните клубове със сключени договори с ОП „Спортни имоти“. Тя е безплатна за децата, които се запишат.

В прикачения ПиДиЕф файл ще откриете цялата необходима информация – на кой спорт, къде и кога можете да запишете своето дете. Във връзка със спазването на общите правила за противоепидемичен контрол, тази година подаването на документи за записване по програмата ще става по електронен път на имейл: sport@imoti.burgas.bg  

Ако имате допълнителни въпроси, задайте ги на тел. 056/530 176 между 10 и 14 часа.

Сн. община Бургас

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments