20.8 C
София
вторник, юни 6, 2023
НачалоНа фокусПродължават разговорите на ГЕРБ-СДС в търсене на подкрепа за правителство

Продължават разговорите на ГЕРБ-СДС в търсене на подкрепа за правителство

Продължават разговорите на ГЕРБ-СДС за представяне на приоритетите и търсене на подкрепа за съставяне на правителство с първия мандат, обяви след проведените снощи разговори с „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„От утре започваме срещите с останалите партии и амбициите са ни – ако се договорим с тях за споделена отговорност за съвместно управление, за кратък хоризонт от време – да приемам бюджет, План за възстановяване, да тръгнат еврофондовете. Всичко това, което говорихме, с подкрепата, която заявиха втората по големина политическа партия, аз мисля, че много бързо можем да наваксаме изоставането.“

На свой ред от втората политическа сила заявиха след разговорите си с номинираната за министър-председател Мария Габриел, че ще обсъдят резултатите от срещата с националните си съвети.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков:

„Ние имаме решение на органите, то е много ясно – че не можем да подкрепим първия мандат. Но това, което днес се случи, искаме да го обсъдим обратно с нашите национални органи отново, да продължи разговора по важните теми, независимо от мандатите… Може да разчитате, каквото и да се реши като крайно решение, че програмата… и ангажименти, които ние сме поели, ще ги спазим“.

Първият проучвателен мандат за съставяне на кабинет президентът Румен Радев ще връчи в понеделник на кандидата за министър-председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments