2.9 C
София
сряда, май 4, 2022
НачалоУ насПротест на служителите в "Топлофикация София“

Протест на служителите в „Топлофикация София“

Работещи в „Топлофикация София“ излизат на протест пред Столична община с искане за достойно заплащане и безопасни условия на труд, както и за професионално управление.
В позиция, изпратена до медиите, се посочва, че работниците и служителите в дружеството настояват да бъде прекратено унищожаването на един огромен човешки и производствен потенциал.

„Протестите ще са в извън работно време. Всеки, който желае, може да се присъедини към протеста. Друга ефективна форма на протест засега не се предвижда, тъй като дружеството е със стратегическо значение, под шапката на ДАНС“. Това каза в интервю за предаването „Преди всички“ по програма „Хоризонт“ Владимир Вунчев, председател на Синдиката на КТ „Подкрепа“ в „Топлофикация София“:

„Топлофикация София“ разполага с много голям ресурс като мощност, около 1500 мегавата топлийна и електрическа мощност. Ако това дружество спре, а то е на ръба да го направи, поради морално остаряла техника и липса на сериозни инвестиции и сериозно управление, липса на устойчива рамка на развитие, се спира топлофикацията и автоматично отиваме в 18 век“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments