5.8 C
София
неделя, май 8, 2022
НачалоНа фокусПротест ще блокира движението пред парламента и на възлови места в страната

Протест ще блокира движението пред парламента и на възлови места в страната

Браншовата камара „Пътища“ организира втори национален протест в рамките на дни. Ще бъдат блокирани пътни участъци в 27 точки в страната и София. Стачните действия започват в 9.00 часа на площад „Народно събрание“, а движението ще бъде затворено в 11.00 часа.

Възлови пътища и кръстовища в страната ще бъдат блокирани от протестиращи. Сред тях са обходът на Бургас, пътен възел „Коматево“ в Пловдив, входът към Пазарджик от магистрала „Тракия“, Айтоският и Ришкият проход и др.

Както предната сряда, пътните фирми недоволстват от липсата на разплащане за извършени и сертифицирани дейности за над 1 милиард лева. Протестът стопира по време на служебните правителства до днес.

Решението за плащанията е в предварителната програма на Народното събрание като първа точка днес.

Комисията по регионална политика прие вчера решение за начина на разплащанията и поддържането на републиканската пътна мрежа.

Очаква се заседание и на бюджетната комисия, за да може решението да мине и в пленарната зала. Заседанието ѝ обаче е в графика на Народното събрание с начален час 14.30 днес.

Пътищарите настояват, че договорите им за текущ ремонт и поддръжка са напълно законни, а с подписването на споразуменията през ноември миналата година държавата е признала дейностите за законно изпълнени и приети.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments