19.8 C
София
петък, юни 2, 2023
НачалоНа фокусПроучване дава преднина на Тръмп пред Байдън при евентуален сблъсък на президентските...

Проучване дава преднина на Тръмп пред Байдън при евентуален сблъсък на президентските избори в САЩ

Рейтингът на американския президент Джо Байдън удари кариерно дъно, показва последно проучване на „Вашингтон пост“ и Ей Би Си.

Проучването показва още, че все повече американци се съмняват в  остротата на умствените му способности, а подкрепата към него е значително по-ниска отпреди 4 години.

В анкетата на въпроса кого биха подкрепили на изборите през 2024 г., на които Байдън вече обяви, че ще се кандидатира, 44% отговарят, че биха гласували за Тръмп. 38% биха дали гласа си за настоящия държавен глава. Останалите 18 процента или не са решили, или са дали друг отговор.

Въпреки  все още отворената за номинации листа на републиканците за изборите през 2024 г. в момента Тръмп остава с по-голяма подкрепа и от губернатора на Флорида Рон ДеСантис, който вероятно би бил най-сериозният му конкурент. За него казват, че биха гласували 42% от анкетираните.

И що се отнася до икономиката 54 процента срещу 36% от участниците в допитването смятат, че Тръмп се е справял по-добре като президент, отколкото Байдън досега.

63 процента от участниците в  анкетата са на мнение, че настоящият американски президент няма умствената острота, а 62 процента са на мнение, че Байдън не е в добро физическо здраве за да работи.

Тръмп също не е млад, но за разлика от Байдън 54% от избирателите приемат, че умствено и физически той е здрав и може да изпълнява задълженията си.

Анализаторите отбелязват още и това, че според някои социологически проучвания с отправянето на различни обвинения към Доналд Тръмп подкрепата за него нараства.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments