17.8 C
София
понеделник, май 29, 2023
НачалоЗдравословноПроучване разкри най-важният продукт за подобряване на паметта

Проучване разкри най-важният продукт за подобряване на паметта

За да се забави стареенето на мозъка, е необходимо да се увеличи делът на храните, съдържащи омега-3 мастни киселини. Те се съдържат в мазните риби – сьомга, скумрия, херинга и риба тон, пише inoSMI, позовавайки се на Eat This, Not That.

Омега-3 мастните киселини помагат за предотвратяване на увреждането на паметта. Пикът на капацитета на човешката памет е в периода от 20 до 30 години. След това способността за запомняне на информацията става по-слаба. Много хора забелязват, че паметта им се е влошила около 40-годишна възраст. За да забавите този процес, трябва да обогатите мозъка си с омега-3 мастни киселини.

Мастните киселини помагат на мозъка да произвежда повече нови клетки. Това допринася за поддържането на паметта в работно състояние и здравето на мозъка като цяло.

Според проучвания редовната консумация на мазна риба е превенция на деменцията и болестта на Алцхаймер – заболявания, свързани с възрастта, свързани с рязко влошаване на способността на мозъка да запомня информация.

Въпреки това омега-3 мастните киселини са полезни не само за ума. Те намаляват и риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания и артрит.

В аптеките можете да закупите различни хранителни добавки с омега-3 киселини, известни като рибено масло. Но според Националния институт по здравеопазване в Мериленд, САЩ, яденето на мазна риба е много по-здравословно. Това е така, защото рибата е богата на други важни хранителни вещества за мозъка, освен омега-3.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments