2.9 C
София
сряда, май 4, 2022
НачалоНа фокусПроф. Вълчев: Правителството ще извърши подлост по въпроса за РСМ, а премиерът...

Проф. Вълчев: Правителството ще извърши подлост по въпроса за РСМ, а премиерът ще се усмихне!

„По въпроса за Северна Македония, сегашното правителство ще извърши една подлост. Ще намерят едно-две свършени неща, ще вдигнем ветото и накрая министър-председателят ще се усмихне, без чувство за вина. Когато се държиш като ученик от шести клас, за да се харесаш на учителката, не е много трудно да се сетиш какво ще се случи“.

Това заяви бившият министър на образованието Даниел Вълчев.

За него е важно Северна Македония да е в ЕС и от българска гледна точка, но не просто така.

Самият факт, че правителството не можа да реализира сравнително малка емисия дълг от 0,5 млрд. лв. подсказва какво става, заяви Вълчев. Според него, няма нищо срамно в това да кажем, че без руските енергоизточници не можем да издържим и да поискаме помощ.

По мое мнение, Западният свят няма самочувствието да води военни действия срещу държава като Русия. Затова се компенсира със силно говорене и сатанизиране. Големият печеливш вероятно ще се окаже Китай, обобщи Вълчев.

„Западният свят отдавна не е в положение да казва еднолично какво ще се случва в света“, каза той пред bTV.

Най-важното е да имаш силно държавно ръководство, а а аз се опасявам, че случайни хора управляват държавата, посочи Вълчев за ситуацията в България. Нямаме традицията да се вслушваме какво ни казват и да го обясняваме членоразделно на хората, добави той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments