-1.8 C
София
вторник, януари 31, 2023
НачалоУ насПроф. Георги Рачев: Очаква се плавно понижение на температурите

Проф. Георги Рачев: Очаква се плавно понижение на температурите

„През последните два дни средните температури бяха 13 градуса, което е характерно за температурите през месец май“. Това обясни в предаването „Тази сутрин“ по бТВ климатологът проф. Георги Рачев.

„Над Средиземноморието ще се зародят три нови циклона, които ще определят времето до края на януари. Очаква се плавно понижение на температурите и една дъждовна седмица“, уточни той.

България и Балканският полуостров остават с по-високи температури спрямо тези в Западна и Централна Европа. Средиземноморските циклони ще се движат в източна посока.

„Очаква се днес следобед валежите в София да спрат. В събота няма да вали, след което започва нов валежен период до вторник. От неделя започва бавно понижение на температурите“, коментира климатологът.

„Всички, които обичат зимните спортове, ще са щастливи“, подчерта проф. Георги Рачев.

„От понеделник ще има обилен снеговалеж на Боровец. Температурите ще дадат възможност на оръдията към естествения сняг да добавят и антропогенен. До края на месеца ще има перфектни условия навсякъде за ски туризъм. На пистите над Банско се очаква допълнителна снежна покривка между 30 и 50 сантиметра“, обясни той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments