2.1 C
София
петък, февруари 3, 2023
НачалоНа фокусПроф. К. Ангелов се усъмни в автентичността на теста на шефа на...

Проф. К. Ангелов се усъмни в автентичността на теста на шефа на НС Никола Минчев

Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов се усъмни в автентичността на теста за КОВИД-19 на председателя на парламента Никола Минчев. „Виждам тестовете на двама от участниците в КСНС – Никола Минчев и Десислава Атанасова. Консултативният съвет приключи около 19:30-19:40 часа. Новината за положителния тест на председателя на НС беше съобщена първо от сайта на НОВА ТВ в 21:24 часа. На база тези факти, можем да установим, че пробата на г-н Минчев е взета около 20:00ч.,а резултатът е бил готов около 21:20ч.  От снимката, публикувана от Никола Минчев виждаме, че тестът му е по метода – PCR. Или за готова проба за час и двайсет минути – услугата е експресен PCR. И сега става интересно. Най-късният възможен час за пробовземане в София за това изследване с тази услуга е 19:00ч.“, отбелязва проф. Ангелов. Той задава следните въпроси към председателя на Народното събрание Никола Минчев:

  1. Коя е лабораторията в София, която работи денонощно и предлага експресно изследване на PCR за около 50 мин.? (При Десислава Атанасова лабораторията е ясна, при Никола Минчев остава загадка)
  2. Кой е бил дежурният лекар-микробиолог/вирусолог, валидирал изследването посред нощ, извън работно време?(При снимката на Десислава Атанасова се виждат имената на лекар, при тази на Никола Минчев липсва, а това прави изследването невалидно)
  3. Направено ли е изследването на Никола Минчев преди КСНС и проявявал ли е симптоми на COVID-19 още преди Консултативния съвет?

„Ще използвам и възможността да отправя един съвет към г-н Минчев: Свиквайте с този интерес към Вас. Това е нормално. Той няма други цели, освен една-как е председателят на Народното събрание и спазил ли е правилата, както всички български граждани. И всичко това, защото от изследването, което е качил Никола Минчев, не става ясно, че принадлежи на него- липсват имена, ЕГН, инициали или някой от нормалните атрибути за това изследване“, така завършва коментара на бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments