-1.8 C
София
понеделник, януари 30, 2023
НачалоНа фокусПроф. Николай Габровски е номинацията на ГЕРБ за премиер

Проф. Николай Габровски е номинацията на ГЕРБ за премиер

Проф. Николай Габровски е номинацията за премиер на ГЕРБ-СДС. Той се яви при президента Румен Радев заедно с Десислава Атанасова и Томислав Дончев, за да получи първия мандат за съставяне на правителство.

Бях номиниран от ПГ на ГЕРБ-СДС да получа този проучвателен мандат. За мен е дълг и чест да положа всички усилия България да има работещо правителство. За съжаление в момента България е на кръстопът на множество кризи – икономическа, социална, мигрантски натиск, който даде своите жертви, политическа криза, която продължава вече две години. Ще положа всички възможни усилия да предложа кабинет, който да е по-далеч от политическото говорене и конфронтацията и да е по-близо до експертното и професионализма, за да може България по-лесно да мине през този труден исторически момент, в който се намираме. С тези думи проф. Габровски прие мандата от президента Румен Радев.

Президентът Румен Радев връчва първия мандат на ГЕРБ-СДС – първата по численост парламентарна група. Два месеца след предсрочните парламентарни избори започва процедурата по съставяне на редовно правителство.

ГЕРБ-СДС пристигнаха на „Дондуков“ 2 в 10 часа. Партията ще има една седмица да подготви състав на правителството.

Чл.-кор. проф. Николай Габровски е завършил медицина в Медицинска Академия – гр. София през 1996 година. В Клиниката по неврохирургия на университетска болница „Пирогов“ е от 1997 година.
Оглавява Клиниката през 2011 година.

Проф. Габровски е председател на Българското дружество по неврохирургия от 2018 година. От 2011 година е национален консултант, а от 2018 – главен координатор на експертния съвет по неврохирургия към Министерство на здравеопазването.

През 2021 година проф. Габровски е избран за член-кореспондент на Българската академия на науките (БАН).

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments