14.8 C
София
петък, септември 22, 2023
НачалоУ насПроф. Пламен Киров за имунитета на Борисов: Къде беше прокуратурата досега?

Проф. Пламен Киров за имунитета на Борисов: Къде беше прокуратурата досега?

„Ако има данни за престъпления, прокуратурата трябва да действа. Но таймингът е много важен в случая. Къде беше тя досега?“. Така обобщи в студиото на „Тази сутрин“ по БТВ проф. Пламен Киров искането на прокуратурата да свали имунитета на лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов заради делото “Барселонагейт“.

„Прокуратурата е дълбоко нагазила в политиката – така се случва, когато политиката нагази в съдебната власт“, коменитра професорът. Киров уточни, че двете власти не са изолирани една от друга, но в момента получваме резулатата от това, което е трупано с години между отношенията на двете институции.

По негови думи, вместо възелът между съдебните и политическите кръгове в страната да започне да се разплита, той се усложнява все повече. „От вчера разбрахме, че Борислав Сарафов е дясната ръка на Петър Петров, известен като Петьо Еврото. Утре вероятно ще се появи още една НПО, което ще направи интервю с друг човек“.

Според Киров основната идея в момента е имиджът на Сарафов да бъде опетнен. „Всъщност той е доста смел човек. За да тръгне срещу главния прокурор по този начин, се изисква доста смелост, а и опит.“ Професорът допълва, че действията на Сарафов не са лишени от професионализъм.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments