19.8 C
София
четвъртък, май 5, 2022
НачалоНа фокусПутин: Ако някой се намеси в Украйна отвън, отговорът ще е светкавичен

Путин: Ако някой се намеси в Украйна отвън, отговорът ще е светкавичен

Руският президент Владимир Путин заплаши с мълниеносен отговор в случай на външна намеса в наречената от него специална военна операция в Украйна. На заседание на Съвета на законодателите в Санкт Петербург руският държавен глава предупреди за последиците от създаването на стратегически заплахи за Русия:

„Ако някой поиска да се намеси в събитията отвън и да създаде за Русия неприемливи за нас стратегически заплахи, трябва да знае, че нашият отговор на насрещните удари ще бъде мълниеносен“.

Путин подчерта, че Русия разполага с необходимите за целта инструменти:

„Имаме всички инструменти за това. Такива, с каквито никой не може да се похвали. Ние няма да се хвалим. Ще ги използваме, ако се наложи. И искам всички да знаят това“.

Путин изрази увереност, че всички задачи на специалната операция в Украйна ще бъдат изпълнени, за да бъдат гарантирани в историческа перспектива мирът и сигурността на жителите на Русия и Донбас:

 

Всички задачи „на руската специална военна операция в Украйна със сигурност ще бъдат изпълнени, за да се гарантира мир и сигурност за жителите на Донецката и Луганската народни републики, руския Крим и цяла Русия в бъдеще“, каза руският президент на срещата с членове на Съвета на законодателите.

По-думите му Украйна е тласната отвън към пряка конфронтация с Русия:

„Украйна беше използвана просто като разходен материал в борбата срещу Русия“, заяви Владимир Путин.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments