-0.3 C
София
събота, януари 28, 2023
НачалоНа фокусПутин в най-дългото си новогодишно обръщение: Нравствената и историческа правота е на...

Путин в най-дългото си новогодишно обръщение: Нравствената и историческа правота е на наша страна

Нравствената и историческа правота е на наша страна, заяви руският президент Владимир Путин в най-дългото си новогодишно обръщение досега, което продължи около девет минути, предаде ТАСС.

Форматът също беше необичаен: държавният глава не говори сам на фона на Кремъл, а от щаба на Южния военен окръг в Ростов на Дон, заобиколен от военнослужещи. Първите, които чуха и видяха поздрава, по традиция бяха жителите на Камчатка, където 2023 г. вече настъпи.

„2022 г. е към своя край. Това беше година на трудни и необходими решения, на важни стъпки към осигуряването на пълния суверенитет на Русия и мощното консолидиране на нашето общество“, заяви Путин.

Според него „това беше годината, която постави много неща на местата им, ясно разграничи мъжеството и героизма от предателството и малодушието и показа, че няма по-голяма сила от любовта към близките и скъпите, от верността към приятелите и другарите по оръжие и от предаността към Отечеството.

По думите на Владимир Путин страната му никога няма да се предаде на опитите на Запада да използва Украйна като инструмент за унищожаване на Русия. Той допълни, че Русия се бие в Украйна, за да защити своята „родина“ и да осигури „истинска независимост“ на своя народ.

Той поздрави с настъпването на новата година участниците в т.нар. „специална военна операция“, както Кремъл нарича войната в Украйна. По думите му руските военни са нахлули в съседна Украйна, за да „се борят за своята родина, за истината и справедливостта, за да бъдат надеждно гарантирани мирът и сигурността на Русия“.

„Русия е доведена до там, че трябва или да предаде всичко, или да воюва. Но докато имаме хора като вас – и момчета, и момичета, разбира се, не можем да предадем нищо. Не можете да се отказвате, трябва да вървите напред“, обърна се президентът на Русия към военнослужещите.

В същото време Путин призова военните да се грижат максимално за себе си. Той увери, че властите ще направят всичко възможно, за да помогнат на семействата на загиналите.

„Разбирам, че сега в новогодишната нощ е трудно на техните жени, синове, дъщери и родители, които възпитаха истински герои. Ще направим всичко възможно, за да осигурим на децата им достойно образование и професия. С цялото си сърце споделям болката ви и ви моля да приемете моята искрена подкрепа“, допълни руският лидер.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments