20.7 C
София
сряда, юни 7, 2023
НачалоНа фокусПутин: Западът е готов да превърне всяка една страна в епицентър на...

Путин: Западът е готов да превърне всяка една страна в епицентър на криза

Западът е готов да нанесе удар на всяка страна, да я превърне в епицентър на криза, да провокира цветна революция и кървава баня, заяви днес руският президент Владимир Путин по време на видеоконферентен разговор с ръководителите на разузнавателните служби на страните от Общността на независимите държави, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

„Следвайки своите цели, геополитическите ни противници, нашите опоненти, както ние съвсем неотдавна говорихме, са готови да нанесат удар на всеки, на всяка страна, да я превърнат в епицентър на криза, да провокират цветна революция и да отприщят кървава баня“, каза Путин.

„Ние не веднъж сме виждали всичко това“, допълни той.

„Като се вкопчва към миналото и се опитва да провежда политика на диктатура във всички сфери – от международните отношения и икономиката до културата и спорта, – самият този прословут колективен Запад създава нови и нови проблеми, още и още кризи. При това той не се гнуси да използва всички средства за оказване на натиск върху страните, които избират суверенен път на развитие“, каза Путин.

Според руския президент в момента тече процес на „неумолимо разрушаване“ на „еднополярната хегемония“. „Това е обективната реалност, с която Западът категорично не желае да се примири“, заключи той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments