Путин заяви, че Русия се нуждае от повече военно-транспортни самолети и хеликоптери

0

INTERFAX.RU – Руското министерство на отбраната се нуждае от много по-голям брой военно-транспортни самолети и хеликоптери, заяви президентът на Русия Владимир Путин.

На среща с ръководството на Министерството на отбраната и представители на военно-индустриалния комплекс руският лидер подчерта, че високата готовност на самолетния парк се определя до голяма степен от мобилността на войските и възможността за бързото им разполагане на големи разстояния .

„За нашата страна с нейната обширна територия, най-голямата територия в света, нека ви напомня, това е от особено значение за нашата армия да бъде компактна, както винаги казваме, но ефективна. Важно е и за успешни десантни операции, „каза Путин.

Според него Руската федерация има определени успехи и добри основи в тази област. „Използвайки вътрешни компоненти, техническата изправност на свръхтежкия транспортен самолет Ан-124 се запазва. Държавните изпитания на лекия транспортен самолет Ил-112V са към завършване и два такива самолета се планират да бъдат доставени тази година“, каза президентът. До края на годината пет серийни самолета Il-76MD-90A трябва да бъдат прехвърлени на войските. “

Сн. Интерфакс

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук