17.8 C
София
неделя, октомври 2, 2022
НачалоНа фокусПутин каза кога ще напусне президентския пост

Путин каза кога ще напусне президентския пост

Руският президент Владимир Путин вярва, че след като напусне президентството, страната няма да рухне за една нощ, съобщава РИА Новости.

Такава формулировка във въпроса предложи журналистът на американската телевизионна компания NBC Кир Симънс, който интервюира Путин. Той припомни измененията в Конституцията, които дават възможност на настоящия президент да остане на поста си до 2036 г., и попита какво ще се случи с Русия след това.

Путин припомни състоянието на Русия през 2000 г., когато за първи път започна своята работа. Според него тя „балансираше на ръба на запазване на своя суверенитет, териториална цялост, броят на гражданите под прага на бедността беше колосален и катастрофален, нивото на БВП падна под основата“.

„Но сега ситуацията е различна. Сега има много проблеми, но ситуацията е съвсем различна. Някой ден определено друг човек ще дойде на мое място. И защо всичко това да се срине, или какво?“ – отговорите на руския държавен глава са дадени на уебсайта на Кремъл.

Той каза, че през това време властите са успели да „удушат“ тероризма в основата.

„Това трябва да се съживи отново или какво? Мисля, че не. Друг е въпросът, че различни хора с различни възгледи могат да се появят на политическата сцена. Е, това е добре“, добави Путин.

Президентът отбеляза, че „той е толкова обвързан със съдбата на страната си“, че за него няма по-значима задача от укрепването на Русия. В същото време Путин отбеляза, че ако види човек с конструктивни възгледи, „който е отдаден на страната и„ е готов да постави целия си живот на олтара на Отечеството “, той ще направи всичко, за да го подкрепи.

„Понякога, разбира се, това е естествен процес, биологичен – всички ще бъдем заменени: вие сте на мястото си, аз съм на мястото си. Но съм сигурен, че основните основи на руската държавност, руската икономика , политическата система ще бъде такава, че ще застане здраво на краката ни и ще гледа с увереност към бъдещето “, каза Путин. Той отбеляза, че животът му след президентството е „въпрос от трето ниво“, и най-важното е „съдбата на страната и нейните хора“.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments