0.8 C
София
четвъртък, декември 8, 2022
НачалоПо светаПутин настоява грешките, допуснати при частичната мобилизация, да бъдат поправени

Путин настоява грешките, допуснати при частичната мобилизация, да бъдат поправени

Руският президент Владимир Путин призова вчера грешките, допуснати при частичната мобилизация в Русия във връзка с конфликта в Украйна, да бъдат поправени, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Медии и руснаци в социалните мрежи съобщиха за случаи на мобилизация на възрастни хора, на студенти, на болни и на хора без никакъв военен опит. Мобилизацията стана причина за демонстрации и за бягство на хиляди хора в чужбина, отбелязва Франс прес.

„Тази мобилизация повдига много въпросителни. Грешките трябва да бъдат поправени и не бива да се допуска тяхното възпроизвеждане“, заяви Путин на заседание на руския Съвет за сигурност, в което той участва с видеоконферентна връзка и което беше излъчвано по руската телевизия.

Руският лидер отбеляза също така, че не бива да се допуска мобилизирането на многодетни бащи, на хора, които страдат от тежки заболявания, и на хора, които са в напреднала възраст.

„Ако е допусната грешка, тя трябва да бъде поправена и мобилизираните по погрешка следва да бъдат върнати у дома“, изтъкна Путин.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков призна в понеделник, че са били допуснати грешки в рамките на частичната мобилизация, в която следва да бъдат мобилизирани само хора с военен опит и с полезни умения, като например шофьори на тежкотоварни автомобили.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments