1.2 C
София
събота, февруари 4, 2023
НачалоНа фокусПутин премина с "Мерцедес" по Кримския мост

Путин премина с „Мерцедес“ по Кримския мост

Президентът на Русия Владимир Путин лично инспектира възстановяването на Кримския мост, който беше частично разрушен в резултат на взрив на 8 октомври.

Държавният телевизионен канал „Русия 24“ излъчи едноминутен репортаж, в който беше казано, че Владимир Путин е преминал по автомобилното трасе на моста. На кадрите се вижда как президентът управлява автомобил „Мерцедес“. До него седи вицепремиерът Марат Хуснулин, който му докладва как вървят възстановителните работи.

След като изслушва доклада на Хуснулин, Путин дава своите указания: „Това е дясната част. Доколкото разбирам, лявата е в работно състояние, но все пак малко е пострадала. Трябва да бъде доведена до идеално състояние“.

Ще припомня, че на 8 октомври сутринта на моста, който свързва континенталната част на Русия с полуостров Крим беше взривен тежкотоварен камион.

Загинаха четирима души, автомобилното трасе беше частично разрушено, а седем цистерни с гориво от железопътна композиции се възпламениха.

Руските власти обявиха, че става дума за терористичен атентат, за който обвиниха украинските специални служби. Задържани бяха 8 души. Два дни след взрива, на 10 октомври, руската армия нанесен масиран ракетен удар по територията на Украйна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments