Путин: Русия е мощна и независима световна сила

0

Русия е мощна сила, която ще провежда само политика, отговаряща на основните й интереси на световната сцена, заяви руският президент Владимир Путин във видеообръщение по случай Деня на националното знаме, предаде ТАСС.

Путин нарече руския трикольор свещен символ за всички поколения граждани.    „Отдаваме почит на официалния държавен символ на Русия, който заедно с герба и химна отбелязва нейния суверенитет и независимост, утвърждава приемствеността на много поколения от многонационалния народ на страната“, заяви президентът. Според него „държавното знаме, както и безсмъртното Червено знаме на победата, служат за възпитание на младото поколение в ценностите на патриотизма, гражданството, отговорността за бъдещето на Родината“.

Той напомни, че от 1 септември тази година учебната седмица във всички училища ще започва с тържествена церемония по издигане на знамето и изпълнение на националния химн.

Русия винаги ще следва традиционните си ценности, а желанието да следва собствения си път е заложено в генетичния й код, заяви още във видеобръщението руският президент.

„Националното знаме символизира верността към нашите традиционни ценности, от които никога няма да отстъпим, истината и справедливостта, солидарността и милосърдието, уважението към многовековната непрекъсната история на Русия, към постиженията и победите на нашите предци, които ни завещаха да пазим и защитаваме родината, никога да не допускаме външен диктат и хегемония“, заяви държавният глава.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук