20.8 C
София
вторник, юни 6, 2023
НачалоНа фокусПутин: Руската индустрия за производство на дронове може скоро да достигне стойност...

Путин: Руската индустрия за производство на дронове може скоро да достигне стойност от 1 трилион рубли

Руската индустрия за производство на дронове може скоро да достигне стойност от 1 трилион рубли (12,25 млрд. долара), след като бъде осъществен план за увеличаване на производството, заяви в президентът Владимир Путин, цитиран от Ройтерс.

Миналата година той каза, че Русия трябва да повиши производството на безпилотни летателни апарати и да създаде инфраструктура за широкото им използване както във военната, така и в гражданската сфера. Тогава руският президент поиска да се изготви стратегия за развитие на производството безпилотните летателни апарати до 2030 година.

След като вчера посети изложение на безпилотни летателни апарати в Москва, Путин заяви, че той и ръководителите от този бранш са разгледали данни, които показват, че в близко бъдеще стойността на индустрията може да достигне 500 милиарда рубли. „Всички се съгласиха, че това е много консервативна оценка“, изтъкна той.

Ако всички се обединят и работят активно с помощта на държавата, обемът на тази индустрия може да достигне 1 трилион рубли, посочи руският държавен глава.

Първият руски вицепремиер Андрей Белоусов заяви, че планът за развитие на производството на дронове през следващите седем години ще бъде готов на първи юли и допълни, че до 2026 г. Русия ще може да произвежда до 18 000 безпилотни летателни апарата годишно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments