2.1 C
София
петък, февруари 3, 2023
НачалоНа фокусПЪЛНИ ПЛАЖОВЕ: В Испания и Португалия се радват на края на мерките

ПЪЛНИ ПЛАЖОВЕ: В Испания и Португалия се радват на края на мерките

В Испания плажовете бяха изпълнени до краен предел. Причината – това беше първият уикенд след локдауна. Хиляди се стекоха в курортните градове, като спазването на дистанция изглеждаше доста трудно, съобщава Нова телевизия.

Испанците чакаха с нетърпение края на ограниченията. Миналата година беше катастрофална за туристическия бизнес в страната. Броят на чуждестранните туристи намаля с 80 процента в разгара на пандемията.

В Португалия също се надяват туризма да се съживи. От този уикенд отпаднаха ограниченията за пътуване от Великобритания.

„Аз живея в Лагос и тук много хора разчитат на туризма. По разумен начин трябва да отворим обектите. Нека се спазват правилата, но нормализирането на живота определено трябва да продължи.“, смята британецът Ед, който живее в страната.

„От утре очакваме много клиенти от Англия. Британците са редовни посетители. Имаме някои притеснения. Хората там са ваксинирани и има опасност да дойдат тук и да не спазват мерките. А тук повечето хора не са ваксинирани“, притеснява се управителят на ресторант в Албуфейра Мариса Виера.

Източник: Нова нюз

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments