15.3 C
София
събота, септември 30, 2023
НачалоНа фокусПървият австралийски "Дисниленд" може да е край Мелбърн

Първият австралийски „Дисниленд“ може да е край Мелбърн

„Дисниленд“ винаги е бил царство на мечтите, но за малките и големи любители на увеселителни паркове в Австралия това важи с особена сила, тъй като на континента все още няма тематичен парк. Скоро обаче това може да се промени на фона на увеличаващите се сигнали, че следващият дом на Мики и Мини може да стане Мелбърн, пише електронното издание timeout.com.

„Като австралийската столица на развлеченията, разбира се, че ще приемем тематичен парк на „Дисни“, каза кметът на града Сали Кеп в интервю за местно издание, изразявайки увереност, че паркът би се ползвал с огромна популярност сред местните жители и туристите. По думите й за развлекателния комплекс „Даун ъндър Дисни“ (Down Under Disney) вече е отделен поземлен участък югозападно от Мелбърн.

Според Кеп столицата на щата Виктория разполага с цялата инфраструктура, необходими за „гигант на развлекателната индустрия като „Дисни“ – хотели от световен клас, търговски центрове и ресторанти, които биха могли да приемат гостите от всички части на Австралия и от чужбина.

Очаква се новият „Дисниленд“ да бъде разположен в град Джилонг, на брега на залива Порт Филип, 50 км югозападно от Мелбърн, до центъра на който с влак се стига за не повече от 30 минути.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments