19.8 C
София
петък, юни 9, 2023
НачалоНа фокусПътната полиция подпомага трафика около големите градове, очакват се опашки по ГКПП-тата

Пътната полиция подпомага трафика около големите градове, очакват се опашки по ГКПП-тата

Заради очакваното интензивно движение в първия от серията почивни дни за Великденските празници, екипи на пътната полиция ще подпомагат трафика по входните и изходните артерии на София и големите градове, съобщи Мария Ботева от Пътната полиция:
„От 9:00 сутринта до около обяд ще продължат да подпомагат трафика, след което ще пренасочат усилията си към обезопасяване на участъците, в които се очаква на следващия ден да има голямо струпване на хора, предвид това че е Великден“.
Предприети са и мерки за бързото обработване на документите на преминаващите през граничните пунктове, каза Аксиния Минчева от Гранична полиция:
От днес до понеделник, градският транспорт в София ще се движи по празнични разписания, а паркирането в синя и зелена зона ще е безплатно.
„Работи се и по това да няма образуване на колони от превозни средства или продължително изчакване за преминаване през граничните пунктове. Гражданите, които имат намерение да предприемат пътуване в посока Сърбия следва да имат предвид, че в момента тече активна реконструкция и модернизация на ГКПП „Калотина“. Ремонтът налага реорганизация на движението, което съответно предполага удължаване на времето за изчакване и забавяне на времето за преминаване. Препоръчваме при пътуване към Сърбия да се използват по-малко натоварените гранични пунктове на граница със Сърбия. Тези граждани, които са решили да пътуват към Гърция през почивните дни следва да вземат предвид, че освен българските гости на Гърция, които ще пътуват, има и много румънски граждани, които транзитират през нашата. Достигането до граничния пункт ще бъде натоварено“.
В нощта срещу Великден градският транспорт в София ще работи с удължено работно време до 1 часа и 30 минути.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments