5.3 C
София
четвъртък, май 5, 2022
НачалоУ насРаботници от „Автомагистрали-Черно море“ блокират Ришки и Айтоски проход

Работници от „Автомагистрали-Черно море“ блокират Ришки и Айтоски проход

От 12:00 часа „Автомагистрали-Черно море“ ще блокират движението в Ришкия и Айтоския проход. „Поводът за пореден път са изработените от нас средства за ремонта на автомагистрала „Тракия“ и неизплатени от държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД, пряко подчинено на министъра на регионалното развитие и благоустройство.

Общото задължение към момента за обекта към дружеството от страна на възложителя – „Автомагистрали“ ЕАД, чрез АПИ, е в размер на 27 644 902 лева с ДДС“, се посочва в съобщението на пътностроителната фирма до медиите.

Полицията в Шумен уведомява водачите, че от 12:00 до 14:00 часа ще бъде затворен пътят II-73, до разклона за Смядово, близо до бензиностанция. Отправя се призив към водачите на товарни автомобили, които нямат алтернативен маршрут за преминаване, да съобразят часовете си за отпътуване и пристигане до съответните дестинации.

Създадена е организация и са съгласувани действията с ОД на МВР-Бургас водачите да бъдат предупреждавани за затворения път. Леките автомобили могат да преминават през Риш – Върбица – Велики Преслав – Шумен – Търговище. Пътуващите от Търговище, в посока към Бургас, ще бъдат насочвани за преминаване по същия маршрут.

От полицията припомнят на водачите на тежкотоварни автомобили над 12 тона, че не могат да преминат през Айтоския проход, но им е осигурен маршрут към Бургас през разклона за село Кълново.

От ОД на МВР-Шумен предупреждават, че в село Янково се извършват ремонтни дейности по пътя и отправят апел към водачите да преминават през участъка с повишено внимание и да спазват временната организация на движение, въведена с пътни знаци.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments