22.3 C
София
четвъртък, септември 21, 2023
НачалоУ насРадан Кънев обвини Радев в "безпрецедентен опит за блокиране на създаването на...

Радан Кънев обвини Радев в „безпрецедентен опит за блокиране на създаването на общо управление“

Eвродепутатът от ЕНП Радан Кънев обвини президента Румен Радев и служебното правителство, че ръководят събитията в България, които се случват в момента. На дебат в пленарната зала на Европейския парламент в Брюксел за външната намеса той заяви, че у нас тя се вижда на следващия етап след изборите – при формирането на държавното управление:

“Днес сме свидетели на абсолютно безпрецедентен опит за блокиране на създаването на общо управление между първите две политически сили в държавата Опит, в който очевидно участват, от една страна, организираната престъпност, а, от друга страна – компрометираната прокуратура, която е призвана да се бори с нея; От една страна – службите за сигурност, от друга страна – “петата колона” в българската политика, срещу която тези служби би трябвало да ни защитават. И всичко това се случва под егидата на българския президент и ръководеното от него служебно правителство. Отправям това послание към вас и като призив за подкрепа, но и като много сериозно предупреждение накъде води разпадането на правовата държава”.

„Българският президент не е обединител на нацията, а фактор за дестабилизация на България“, каза колегата му от същата група Александър Йорданов:

“Основна причина за политическата криза и дестабилизация в България през последните 2 години е руското проникване в българския политически, стопански и културен елит. В този момент българският президент се явява не обединител на нацията, а фактор за дестабилизация на България. Хибридната война на Русия срещу България и Европа продължава”.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments