Радев: Борисов абдикира от отговорността, под която се огъна

0

„Вчера получих писмо, подписано лично от Бойко Борисов, че се отказва и изтегля кандидатурата н Красимир Ципов за председател на ЦИК“. Това каза президентът Румен Радев на започналите консултации с парламентарно представените партии, за да се избере председател на ЦИК. Той поздрави Десислава Атанасова за усилията да наложат именно неговата кандидатура. „Точно така трябва да се бори лидерът на всяка парламентарна група. Да отстоява интересите на своята партия. Но за съжаление и вашите усилия и хилядите симпатизанти на ГЕРБ бяхте предадени от г-н Борисов, който абдикира от отговорността, под която се огъна. Сега ни остана вариантът някой от по-малките партии да има повече смелост и гражданска отговорност да не се води от тесни лични сметки, а да поеме отговорност в името на провеждането на честни, достъпни и прозрачни избори“, заяви държавният глава.

Десислава Атанасова от своя страна заяви, че Бойко Борисов е оттеглил кандидатурата на Красимир Ципов по негова молба, след като е имало лични нападки към кандидатурата му и персонално към личността му. Според Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ Десислава Атанасова леко е поизлъгала, че Ципов е решил сам да напусне.

Иван Иванов от БСП заяви, че поддържат свое становище, че е неприемлив кандидат от ГЕРБ за председател на ЦИК, но обстоятелствата са били такива. „За нас е неразбираемо и нелогично оттеглянето на неговата кандидатура. Отчитаме го като опит за саботиране на изборния процес. Имаме решение за неиздигане на кандидат“, коментира той.

ЦИК може да функционира и без председател, докато се назначи такъв, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук