16.8 C
София
сряда, юни 7, 2023
НачалоНа фокусРадев връчва първия мандат на 15 май

Радев връчва първия мандат на 15 май

Президентът Румен Радев обяви кога официално ще връчи първия мандат на първата политическа сила – ГЕРБ-СДС. Това ще се случи на 15 май, понеделник. Това обяви самият той пред журналисти.

Народното събрание трябва да осъзнае огромната си роля – и приемането на бюджета, и най-важните закони по Плана за възстановяване и устойчивост, призова държавният глава.

„Изглежда, че искат да вържат ръцете на служебния кабинет и да оставят държавата, и хората без бюджет, което е безотговорно“, изтъкна още Радев.

„Обяснението е, че интересите на държавата са подчинени на интересите на партиите“, посочи Радев и отрече, че е казвал на консултациите с „Продължаваме промяната – Демократична България“, че това Народно събрание ще продължи да работи поне до 15 юни.

„Измина цял месец от свикването на НС и не е произвело никакъв отговор. Безотговорно е политиците да говорят за нови избори, при положение че не са изпълнили обещанията пред избирателите си“, коментира Радев.

По думите му рискът от това да не се приеме бюджет означава да загубим не само пари, но и да се загуби възможността за ускоряване на реформите и модернизацията на страната, както и прогреса ни по пътя към Шенген и еврозоната.

Той коментира и темата и опита за взрив на колата на главния прокурор.

„Българите очакват прокуратурата да се заеме с реалната борба с престъпността и корупцията. Служебните правителства внесоха сигнали за значителни закононарушения и корупция, но още няма придвижване по тези сигнали. За мен това е още по-тревожно от това посегателство“, смята държавният глава.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments