16.8 C
София
понеделник, септември 6, 2021
НачалоНа фокусРадев: Единствените думи на Борисов, които имат значение, ще са пред следващия...

Радев: Единствените думи на Борисов, които имат значение, ще са пред следващия главен прокурор

Трябва да организираме по такъв начин тези избори, че българските граждани да могат справедливо, честно и обективно да изразят своя вот. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти при посещението си в Раковски. 

На въпрос кога да очакваме нови избори, Радев заяви: „Аз вече се произнесох по този въпрос. Първо трябва да се актуализира бюджетът и всички го очакваме“.

„Не можем да оставим българите без тази нужна актуализация в сложните времена, които предстоят. Второ, както вчера обявих, ще поканя тази седмица възможно най-бързо ЦИК, за да бъдем сигурни, че можем да проведем избори 2 в 1 в тази обстановка с машинен вот, така че те да не бъдат компрометирани“, посочи Радев.

„Трябва да организираме по такъв начин тези избори, че да могат две кампании, които ще се водят паралелно – и за парламент, и за президент, да ги организираме по този начин, че българските граждани да могат справедливо, честно и обективно да изразят своя вот“, заяви президентът.

По думите му кога ще бъдат изборите зависи от няколко фактора. „Нека видим какво ще направи българският парламент утре и как ще подходи към актуализацията на бюджета. Чакат и важни законопроекти. Трябва да видим и парламентът как ще се отнесе към тях“, допълни той.

Единствените думи на Борисов, които имат значение, това са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор, заяви Румен Радев.

По думите му голямата национална цел днес е единението на българите за един по-добър живот и за една по-голяма национална амбиция. „Ние като че ли престанахме да очакваме повече от нас самите, престанахме да мечтаем, да имаме големи, високи национални амбиции. За това трябва единение и за това трябва да дадат пример политиците и всички го очакваме от тях“, посочи президентът.

„Що се касае до тревогите на левите хора, които се опасяват да не бъде предадена тяхната надежда искам да заявя, че не аз съм човекът, който ще ви предаде. За себе си гарантирам“, допълни той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments