13.8 C
София
четвъртък, март 30, 2023
НачалоНа фокусРадев за искания му импийчмънт: Партиите на войната първо да спечелят изборите!

Радев за искания му импийчмънт: Партиите на войната първо да спечелят изборите!

„Нека партиите на войната първо да спечелят изборите, да съставят правителство и да поемат отговорността за решението Българската армия да изпрати оръжия на Украйна“.

Така президентът Румен Радев отговори на въпроса притеснява ли го искания импийчмънт от бивши депутати, предава „24 часа“.

„Хора, които не разбират абсолютно нищо от военно дело, правят всичко възможно да ни въвлекат в ескалацията на конфликта. Аз съм категорично против изпращане на въоръжение от резервите на Българската армия на Украйна. Войната зацикли и този конфликт не може да се реши с оръжие, а с диалог“, каза още държавният глава.

Радев припомни, че в първите часове на войната България е осъдила агресията на Кремъл. И каза, че служебното правителството е изпълнило решението на 48-мото Народно събрание за военна помощ към Украйна. В него било записано, че последваща помощ ще бъде предоставена в зависимост от възможностите на армията ни.

Президентът отново се върна на бившите депутати, които му искат импийчмънт. „Те се разминаха напълно с очакванията и надеждите на хората. 48-я парламент се разпусна от страх да не състави правителство и прие съдбоносни решения без никакъв анализ и оценка на риска“, допълни държавният глава.

По думите му съпротивата срещу борбата с корупцията в България е голяма. „Няма кой друг да свърши нашата работа и тя започва с приемането на закони, които да гарантират тази битка“, призова той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments