24.4 C
София
събота, септември 11, 2021
НачалоНа фокусРадев: Изборите ще са 2 в 1 на 14 ноември

Радев: Изборите ще са 2 в 1 на 14 ноември

Изборите ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември. Това обяви президентът Румен Радев от Плевен, където участва в отбелязването на 144-ата годишнина от началото на Третия щурм за освобождението на града. Според него така ще спестим и парите в хазната, и времето на хората.

Ще разпусна НС максимално бързо в съответствие с реда и изискванията на Конституцията, Изборния закон и технологичното време”, допълни президентът.

Явно е, че двете кампании за Народно събрание и за президент, ще текат по едно време и ще се слеят. Аз съм убеден привърженик на надпартийното съгласие и ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи. Мисля, че тази кампания ще бъде и още един ориентир за българските избиратели за това кои партии и политици работят за бъдещето и кои бранят корупционните схеми, допълни президентът.

Подкрепям личности, а не партии и не съм упълномощил никой да говори от мое име, коментира президентът по въпроса за нов политически проект на служебните министър Асен Василев и Кирил Петков. Аз съм заедно с тези хора и за тези години се убедих че мога да разчитам на тях, допълни Радев.

Той отказа да коментира дали ще има промени в състава на служебния кабинет.

„Очаквам от следващото служебно правителство да продължи да работи за изкореняването на корупцията от българските институции. Да работи прозрачно и отговорно в интерес на българските граждани“, допълни президентът.

„Само народ, който помни своето минали и който почита тези, които са дали живота си за неговата свобода, има бъдеще“, каза още Радев в Плевен.

„Трябва да почитаме тези драматични събития, които са се разиграли тук преди 144 години, които отвориха пътя към българската свобода и наличието на българска държава днес.“, заяви президентът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments