-0.3 C
София
събота, януари 28, 2023
НачалоНа фокусРадев към ПП: Лъжата разбива обществото и политическата система

Радев към ПП: Лъжата разбива обществото и политическата система

Политическите престрелки между президента Румен Радев и Продължаваме промяната в лицето на Кирил Петков и Асен Василев продължават. Отново от Тирана държавният глава размаха пръст на някогашните си любимци и ги предупреди да не вкарват лъжи в политическото говорене:

„Важното е да няма лъжа, защото лъжата разбива обществото, разбива и политическата система“.

Иначе Радев увери, че работата за присъединяването ни към Шенген продължава на всички нива на дипломацията, но има работа, която трябва да се свърши и в България. Той призова партиите у нас да не политизират темата.

Държавният глава призова Народното събрание да приеме законите по Плана за възстановяване и устойчивост, които касаят съдебната реформа.

„Това Народно събрание трябва да приеме законите по Плана за възстановяване и развитие за съдебната реформа. Имаме всички шансове догодина България да се присъедини и това го знам от разговори с европейските ни партньори, включително и с Рюте. Но това, до голяма степен, зависи от нас и от това как ще играем на терена на дипломацията.

Продължаваме усилията заедно с Румъния до последния момент. Има в определени страни от ЕС наслоени с години настроения срещу България. Тези предубеждения, къде основателни, къде не, много трудно се пречупват. Но аз съм убеден съм, че ако има единство на усилията, ние ще успеем“, каза президентът.

Държавният глава коментира и разследването на „Скайнюз“, според което български гранични полицаи са стреляли и ранили сирийски гражданин, направил опит да премине на територията на страната ни от Турция. Случаят се проверява.

„Има агресивно поведение от страна на мигрантите, потрошен полицейски автомобил и ранен полицай. Нямаме данни за проидзведен изстрел от български полицай на границата“, посочи президентът.

Държавният глава все още не се е произнесъл по промените в Изборния кодекс, които хнаскоро бяха одобрени от парламента. Той изтъкна, че ще реши дали да наложи вето или не без да се ръководи от това кой политически лидер какво мисли по въпроса.

По повод покачилото се напрежение между него и „Продължаваме промяната“ Румен Радев заяви, че важното е да няма лъжа, защото лъжата разбива обществото, разбива и политическата система.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments