22.9 C
София
понеделник, септември 25, 2023
НачалоНа фокусРадев: Независима държава не може да съществува без силна и боеспособна армия

Радев: Независима държава не може да съществува без силна и боеспособна армия

„Уважаеми сънародници, на светлия християнски празник Гергьовден нашият народ засвидетелства своята признателност към Българската армия. Припомняме си славата на българското оръжие и скланяме глави пред загиналите за нашата свобода и независимост“. Така започва поздравлението на президента и върховен главнокомандващ Румен Радев по случай 6 май – Денят на храбростта и празникът на Българската армия.
„Политиците често оставаме длъжници на българските военнослужещи. Обществото ни обаче винаги е отмервало всекиму заслуженото. Ето защо Денят на Българската армия е сред най-старите и обичани празници в националния ни календар“, продължава приветствието.
„Въпреки предизвикателствата, пред които ежедневно се изправят, нашите мъже и жени в униформа продължават последователно и отговорно да изпълняват своите задачи. Българските военнослужещи не само защитават границите на Отечеството, със своя професионализъм и всеотдайност те пазят честта на Родината. Гарантират мира и спокойствието на всички нас.
Българският войник многократно е доказвал качествата си и в дни на изпитания винаги е бил надеждна опора на държавността ни. Събитията от последните месеци показват, че ефективната отбрана е немислима без високи технологии, а модернизацията на Българската армия е все по-наложителна и без алтернатива. Историята ни учи, че независима държава не може да съществува без силна и боеспособна армия“, продължава президентът.
„Нека Свети Георги Победоносец дава сили на българските воини и закриля България! Честит празник!“, завършва президентът Румен Радев.

 

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments