12.8 C
София
събота, май 14, 2022
НачалоНа фокусРадев предупреди Петков, че ако даде оръжия на Украйна, ни вкарва във...

Радев предупреди Петков, че ако даде оръжия на Украйна, ни вкарва във война

Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът. Това каза президентът Румен Радев за ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, като уточни, че не се меси в работата на правоохранителните органи.

Оръжия за Украйна

Според държавния глава трябва да бъдем солидарни с украинския народ и да се помага с каквото може, но уточни: „Който вземе решение за предоставяне на въоръжение и по този начин въвличане на България във войната, трябва да може да се изправи пред обществото и да обясни какъв е рискът. Защото цената винаги се плаща от гражданите, а не от политиците”, категоричен е Радев.

По думите му „нашата” основна задача е да не допуснем българските граждани и стратегическите ни обекти да останат без адекватна противовъздушна отбрана. „На територията на съседни държави падат дронове със заряди в тях. Ние не трябва да допускаме това да се случи на територията на нашата страна”, каза още президентът.

Радев каза, че решението за ПВО трябва да се вземе от Народното събрание, но отново уточни, че всеки, който го вземе, трябва да излезе отпред, пред хората, за да им обясни риска и цената които трябва да платят.

Относно срещата на властта с министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин, държавният глава каза, че очаква след това Министерският съвет да даде „ясна информация”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments