6.2 C
София
понеделник, май 9, 2022
НачалоНа фокусРадев пред Кулеба: Подкрепихме санкциите срещу Русия и осъдихме руската агресия

Радев пред Кулеба: Подкрепихме санкциите срещу Русия и осъдихме руската агресия

Още в първите часове на войната България осъди руската агресия, заяви президентът Румен Радев в началото на изявлението си след срещата с украинския външен министър Дмитро Кулеба.

Радев изтъкна, че България е подкрепила санкциите срещу Русия въпреки последствията за нас.

Българите отвориха сърцата и домовете си за гражданите на Украйна, посочи той.

България е готова отново да лекува украински военни. Програмата беше прекъсната заради COVID кризата, но се надявам българското и украинското правителства да я възстановят възможно най-бързо, заяви президентът Румен Радев при началото на срещата си с украинския външен министър Дмитро Кулеба.

Особено сме загрижени и за хода на настоящите военни действия и заплахата за цивилното население. Точно в зоните на военни операции попада и многобройната българска диаспора, каза още Радев.

Той подчерта, че братоубийствената война трябва час по-скоро да спре.

В своето слово Кулеба на практика го упрекна, като каза, че след свършеното от руските войски на украинска територия, никой няма право да нарича украинците и руснаците братя. Освен, ако не са като Каин и Авел.

Русия води пълномащабна война срещу Украйна, заяви Дмитро Кулеба.митро Кулеба пристигна на 18 април в България с автомобил през Румъния. Той вече проведе срещи с българския външен министър Теодора Генчовска и с министър-председателя Кирил Петков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments