11.8 C
София
четвъртък, май 12, 2022
НачалоНа фокусРадев: Примерът на Борисов да се крие зад отпуски и болнични е...

Радев: Примерът на Борисов да се крие зад отпуски и болнични е заразен и за подчинените му

Примерът на бившия премиер Бойко Борисов да се крие зад отпуски и болнични е заразен и за неговите подчинени. Това заяви държавният Румен Радев по повод на неплатените отпуски на шефовете на ДАР и ДАНС. По-рано днес стана ясно, че Димитър Георгиев и Атанас Атанасов са прекратили отпуските си вече са на работа. „По закон трябва да се предоставя еднаква по обем и съдържание информация и към председателя на Народното събрание, и към министър-председателя и към президента. Това изискване на закона в много от случаите не е изпълнявано и това може лесно да се докаже. Очевидно примерът на бившия министър-председател, който обича да се крие зад отпуски и болнични, е твърде заразен и за неговите подчинени. Очевидно това няма как да стане без неговата благословия“, заяви Радев.

Според него абдикацията от отговорност към националната сигурност от шефовете на тези служби е ясен знак, че верността им е към бившия министър-председател Бойко Борисов, а не към България. Допълни, че при него не е постъпвало предложение за освобождаването им, защото решението е на изпълнителната власт. „Тук не става въпрос за уволнения и рокади, а за принципи, трябва да има прозрачност, отчетност и отговорност – нулева толерантност към престъпност и нелоялност, не към мен, към България“, каза президентът. Относно рокадите при областните управители, Радев заяви, че те работят с изпълнителната власт и промените също са логични.

„Когато назначавах служебното правителство, аз дадох своите кратки указания – честност, прозрачност, но и нулева толерантност към корупцията, престъпността и купеният вот. Предполагам, че това са логични действия“, посочи държавният глава.. Радев посочи, че два месеца са твърде малко време, за да може служебното правителство да направи големи промени, но е важен сигналът, който се дава – укрепване на държавността.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments