20.8 C
София
вторник, юни 6, 2023
НачалоУ насРадостин Василев обяви, че се е отказал от депутатския си имунитет

Радостин Василев обяви, че се е отказал от депутатския си имунитет

Постъпила е декларация от депутата от „Продължаваме промяната – Демократична“ Радостин Василев, с която дава съгласието си срещу него да продължи наказателно производство. Това съобщи в началото на пленарното заседание председателят на Народното събрание Росен Желязков и посочи, че точка втора от дневния ред отпада.

Току що депозирах в деловодството на Народното събрание декларация за отказ от имунитета си като народен представител, заяви и Радостин Василев от трибуната на парламента. Затова депутатите няма да разглеждат днес проекта на решение за създаване на Временна комисия по искането на главния прокурор за даване на разрешение за продължаване на наказателното производство срещу Василев.

Парламентът ще изслуша днес служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов за съдържанието на включените в 11-ия пакет санкции спрямо Русия, предложени от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, и подробен анализ по сектори на всички наложени санкции до този момент, според програмата на Народното събрание.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments