Разкрити са най -добрите измами при резервации на Airbnb

0

Един от най -често срещаните начини да подмамите гостите с услугата за резервиране на настаняване на Airbnb е да помолите наемодателя да извърши предплащане чрез друг сайт. Това разказа експертът Амер Оваида от международната компания ESET, която се занимава с решения в областта на компютърната сигурност.

Така че, според специалиста, всички действия, свързани с резервация на квартира, трябва да се извършват изключително чрез официалния уебсайт на услугата. „Не забравяйте, че понякога може да се наложи да плащате допълнителни такси лично, например курортна такса или местен данък за местоживеене, но в повечето случаи потребителите плащат цялата цена при резервация“, каза разработчикът.

Освен това експертът посъветва внимателно да се проверят рекламните писма от Airbnb и добави, че измамниците са добре наясно как да привлекат клиенти. „Следователно не е изненадващо, че те се опитват да излъжат жертвите да предадат техните идентификационни данни и лична информация с помощта на фишинг кампании“, обясни Овида.

Той също така припомни, че на сайта може да се появят реклами за несъществуващи жилища. Обикновено изглеждат „твърде привлекателни“, за да са истина, според говорител на ESET. „Анализирайте цените на жилищата за подобна площ в посочената зона. Моля, потърсете изображения, които може да са откраднати от друг уебсайт. Докладвайте за подозренията си пред Airbnb “, препоръча той.

Сн. Lenta.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук