23.5 C
София
понеделник, юни 5, 2023
НачалоУ насРамадан Аталай към управляващите: Откакто дойдохте всички бедстват

Рамадан Аталай към управляващите: Откакто дойдохте всички бедстват

Откакто дойдохте, всички изнемогват. Това каза по адрес на четворната коалиция време на заседанието на енергийната комисия в парламента депутатът от ДПС Рамадан Аталай. Повод за изказването му стана спора около това дали храмове, църкви, манастири, джамии и синагоги, да могат да излязат на свободния пазар на електроенергия, за да не страдат от баснословните цени на тока през последните месеци. “Откакто дойдохте, всички изнемогват, но не го разбирате“, засече ги народният представител. “Наложихте един мораториум, чудите се как да излезете сега. Не тежите. Бързате да назначите разни Щоновски, Маккензита и други роднини. Кой от тези двамата Белобрадов, Белобратов, кой ще отговаря само за енергетиката?“, обърна се към мнозинството Рамадан Аталай от ДПС.

В Рилския манастир е въведен режим на отоплението заради високите сметки за ток и нафта. Това се дължи на факта, че светата обител ползва промишлен ток, който заплаща на същите високи цени както бизнеса у нас.

Така за декември манастирът е получил фактура на стойност 28 000 лева за ток, което е тройно повече от сметката за декември 2020 година. За януари очакват дори още по-висока сметка, оплака се игуменът на манастира епископ Евлогий.

Заради непосилните цени отоплението в светата обител работи по 8 часа на ден и редуване на спиране и пускане на радиаторите. В кухнята се готви предимно на дърва, с които манастирът се е снабдил още през лятото.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments