5 C
София
понеделник, октомври 25, 2021
НачалоНа фокусРашков: Борисов ще отговаря за това как са строени магистралите

Рашков: Борисов ще отговаря за това как са строени магистралите

„Не искайте от мен да коментирам един човек, който е загубил властта, който е провален политик и който не трябва да се връща на власт, тъй като е вреден за държавата“. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков по адрес на Бойко Борисов.

„За тези магистрали, които шумно се хвалеше, че строи, най-вероятно ще трябва да отговаря в недалечно бъдеще. Има сведения, че неслучайно авансово са превеждани милиарди левове на определени фирми, които да строят „Хемус” и от които предварително са отчислявани доста сериозен процент суми. За тях сме убедени, че ще бъдат включени в предизборната кампания през ноември. Вероятно тези избори ще бъдат доста съдбовни за този човек”, коментира Рашков.

„Мисля, че с всеки нов избор трябва да доказваме, че изкореняваме това уродливо явление. Нищо ново не можем да измислим, защото както Наказателният кодекс, така и Законът за МВР много ясно разписват какво трябва да се прави”, каза вътрешният министър по отношение на купуването на гласове.

Той съобщи още, че преди седмица е задържано лице в Кърджалийско, което е заплашвало друг гражданин, че ако не гласува за ДПС, няма да получи дърва за огрев през този отоплителен сезон. „След това на място се появил кметът, който започнал да изисква лицето да бъде освободено. Може би някои наши политици така разбират демократичните права”, коментира Бойко Рашков.

Вътрешният министър коментира и разпита на Делян Пеевски в ДАНС. „Не само Делян Пеевски е трябвало да бъде извикан в ДАНС и да бъде питан има ли имуществени сметки извън страната. Това не трябва да остане тайна за българското общество. Българските служби не разсъждават по този начин. Всеки един, който има такава сметка, е добре да даде сведения в тази връзка”, каза Рашков.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments