9.8 C
София
неделя, май 8, 2022
НачалоНа фокусРешаващ ТВ дебат между Макрон и Льо Пен преди балотажа

Решаващ ТВ дебат между Макрон и Льо Пен преди балотажа

Кандидат-президентите на Франция Еманюел Макрон и Марин льо Пен се изправят на решаващ телевизионен дебат преди балотажа в неделя. Двамата се изправят втори път един срещу друг след изборите преди пет години.

Телевизионният подиум от 1000 кв. м е готов за последния словесен двубой между Еманюел Макрон и Марин льо Пен преди балотажа в неделя. По жребий се пада на крайнодясната претендентка да започне дебата с темата за покупателната способност, а настоящият президент да има последната дума. По двайсет минути са отредени за международната политика, Европа, сигурността, имиграцията, образованието, екологията.

Марин льо Пен, която на изборите преди пет години се провали напълно в дебата срещу Макрон, се готви за силен реванш. Очаква се тя да бъде по-умерена и да залага на социалните теми, като атакува Макрон за слабостите в президентския му мандат, докато той се готви да обори програмата ѝ и особено руските ѝ връзки и близостта с президента Путин преди войната.

Проучванията показват преднина за Макрон, но ако преди пет години той победи убедително с 66%, контекстът днес е различен, а социалното недоволство тегне върху вота, от който зависи бъдещето на Франция.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments