Родители в София излязоха на протест заради отстранен учител

0

Родители излязоха на протест пред столичното 129-о училище. Причината е прекратяване на  договора на преподавателка по математика, съобщава Нова телевизия.

„Причината е, че две седмици преди матурите на 7-и клас разбрахме по случайност, че учителката, която ги е подготвяла цяла година, остава без работа – изтекъл ѝ е изпитателният срок. Беше ни обяснено, че всичко е нормално и това е единствено административен проблем”, каза родител.

По думите му управата на училището се е съгласила да продължи договора, след като родителите са изразили недоволството си.

„Проблемът е, че това изглежда по-скоро като практика от страна на училището да се подписват временни договори. Сещам се за три учителки, на които договорите са прекратени”, каза още родителят.

Адвокатът на преподавателката обясни, че от двете страни има желание за разрешаване на казуса, който, по думите му, се дължи на недоразумение.

„Обидно ми е, разбира се, защото съм положила много усилия да подготвя тези деца. Сега обаче всичко е нормално”, каза учителят по математика Ирина Карамитева.

От Министерството на образованието заявиха пред Нова телевизия, че е проведен разговор с директорката на училището и тя е обещала да продължи договора на преподавателя до края на годината.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук