4.2 C
София
четвъртък, март 30, 2023
НачалоНа фокусРосен Желязков за новите избори: Няма да бъдем партийни егоисти

Росен Желязков за новите избори: Няма да бъдем партийни егоисти

„Трябва да изберем парламент, който да може да формира конституционно мнозинство по всички важни теми, в това число и по механизма за контрол на главния прокурор”. Това заяви Росен Желязков от ГЕРБ по NOVA.

„Всички ще се борят за първо място, за първия мандат. Ние ще се опитаме да постигнем конституционно мнозинство за важните въпроси”, продължи той.

„Няма да бъдем партийни егоисти, но проблемът е, че Кирил Петков заяви, че те искат избори заедно с местните. Тоест отсега виждаме, че коалицията между ПП и ДБ няма да искат да участват в управленска формула, защото ще търсят възможност да вземат по-голям пай в местната власт през предсрочни парламентарни избори”, каза Росен Желязков.

„Ще търсим подкрепа за наш кабинет. Не се отказваме от формулата за независим експертен кабинет, подкрепен от политическите формации. И ако вземем първия мандат, ще предложим същата формула, която предложихме, ще търсим подкрепа от всяка партия, която може да се присъедини към конституционното мнозинство“, обясни Желязков.

Попитан за промените в съдебната система, свързани с механизма за разследване на главния прокурор и дали ще бъдат изобщо приети, Желязков каза:

„Следващите 2 месеца ще отрезвее политическият разум и ще достигне на нивото на очакванията за юридическото равнище за приемане на устойчиви разпоредби”, заяви той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments