14.2 C
София
понеделник, май 29, 2023
НачалоНа фокусРосен Костурков: Съставът на кабинета ще бъде ясен до 1 седмица

Росен Костурков: Съставът на кабинета ще бъде ясен до 1 седмица

„Работи се по персоналния състав на евентуалното правителство, което ние ще предложим, но ние още не сме в хипотезата на раздадени мандати. Процедурно времето ще е около 10 дни, за които ние подредим персоналния състав на кабинета на малцинството, който ще предложим. Има насоки какви да бъдат имената, каква да бъде структурата на Министерския съвет, който ние ще предложим. Има много време, за да се изчистят тези неща и да бъдат обявени, няма имена, които да са спрягани за премиер. Съставът на кабинета ще бъде ясен до 1 седмица“, заяви в „Денят започва“ Росен Костурков от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

По думите му е отговорно ГЕРБ да се опитат да реализират първия мандат.

Поясни, че в парламента ще има плаващи мнозинства, което означава тежката работа на Народното събрание.

„Ще очакваме подкрепа по политики – и от ДПС, БСП, ИТН, както и от „Възраждане“, но управленската прогрма ще бъде на ПП-ДБ“, отбеляза Росен Костурков.

Според него в една парламентарна република един експертен кабинет трябва да има политическа подкрепа.

„Мисля, че днес правилникът ще бъде приет. Следващата стъпка е изборът на комисии, което е дълъг процес, другата седмица по това време ще ги имаме, не очаквам никакви скандали. Имаме номинация за председател на правната комисия на Стою Стоев“, каза още Росен Костурков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments