15.8 C
София
вторник, септември 26, 2023
НачалоНа фокусРотацията е факт: Анна Александрова смени Стою Стоев в Правна комисия

Ротацията е факт: Анна Александрова смени Стою Стоев в Правна комисия

Депутатите направиха ротация в ръководството на Комисията по правни въпроси на Народното събрание.

Заместник-председателят на правната комисия Анна Александрова (ГЕРБ-СДС) беше избрана за неин председател, а сегашният председател Стою Стоев („Продължаваме промяната“ – „Демократична България“) беше освободен от поста и избран за заместник-председател на комисията.

Проекторешението за промяна в ръководството на правната комисия е внесено от Десислава Атанасова – председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Преди това на председателски съвет в Народното събрание бе решено в програмата на парламента да бъдат внесени три нови точки за Плана за възстановяване, Шенген и Еврозоната, съобщи Стоев, който очаква в началото на октомври да бъде заявено второто плащане по Плана за възстановяване.

„Точките, които утре ще бъдат разгледани, са втората част на закона за мерките срещу изпиране на пари – важен закон по Шенген, както и по „Манивал“, два законопроекта на закона за обществените поръчки – много важен законопроект, който отново е в Плана за възстановяване и устойчивост. Третият закон е валутният закон. Изключително съм обнадежден след днешната среща на Председателски съвет, защото всички осъзнаваме, че това е изключително нужно за България. Вярвам, че ще успеем да го направим още през септември, за да приключим със законодателната програма, така, че Министерство на финансите да може да обработи всички документи и в началото на октомври да се заяви второто плащане“, посочи той.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments