Румен Радев: България не може да си позволи да пилее повече историческо време – трябва да имаме кабинет

0

Убеден съм, че народните представители и политическите партии в парламента ясно осъзнават своята отговорност да излъчат редовен кабинет. България не може да си позволи да пилее повече историческо време. Трябва да имаме кабинет и то с широка парламентарна и обществена подкрепа. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти на влизане в Народното събрание.“Първо искам да поздравя народните представител иот 46-ото Народно събрание и да им пожелая успех в тяхната високо отговорна работа. Нееднократно съм давал своята оценка за служебното правителство и тя е положителна. Служебното правителство започна важни промени в нашето общество и в държавата. Надявам се и редно излъченият редовен кабинет от Народното събрание да продължи с оздравяването на държавността и модернизацията на страната. От решителните действия на народните представители зависи да се възстанови доверието в най-важната институция в парламентарната република“, каза още Румен Радев.

Според него голямата задача пред депутатите е възстановяване на парламентаризма, държавността и реалният парламентарен контрол.

Той заяви, че ще стартира консултациите за връчване на проучвателен мандат още със стартирането на парламента. На въпрос коя би била третата политическа партия, на която би връчил мандата, той заяви, че това зависи от първите два мандата и от диалога между политическите сили.

„Днес е денят на надеждата“, каза още държавният глава.

Сн. Facebook

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук