20.8 C
София
вторник, юни 6, 2023
НачалоНа фокусРумен Радев връчи първия мандат на Мария Габриел

Румен Радев връчи първия мандат на Мария Габриел

34 дни след старта на 49-ото народно събрание президентът Румен Радев връчи днес първия мандат за съставяне на правителство на номинираната за премиер от ГЕРБ Мария Габриел.

„Очаквам в рамките на седмица, както е по конституция, да представите структура и състав на Министерски съвет“, каза Радев на Габриел и ѝ връчи мандата. „Поемем с отговорност проучвателния мандат за съставяне на правителство“, каза Габриел.

„Госпожо вицепрезидент, през последните дни съм мислила много за Вас, защото когато се ангажираш сериозно с вътрешната политика на България, знаеш колко важно е да бъдат спазени всички процедури в европейската институция, затова благодаря“, обърна се кандидат-премиерката към Илияна Йотова.

„Искам да Ви уверя, че ще направя всичко възможно в рамките на този мандат България да има стабилно, работещо редовно правителство. Затова и моето предложение ще бъде за експертно правителство, обединено около ясни приоритети, които имат една цел – благосъстоянието на българите и авторитета на България. Затова искрено вярвам, че подкрепата, която ще търсим, ще излъчи послание за амбиция, че сме способни да се обединим и да направим редовно работещо правителство, че ще работим за авторитета на България в Европа и света, че ще разгърнем потенциала на страната и неговите таланти. И разбира се, в сърцето на всичко това, ще стои ангажиментът към хората и към родината“, каза Габриел.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments