Румен Радев обяви кога ще свика парламента

0

България има нужда от работещ парламент, търсенето на всевъзможни причини издава страха на партиите да поемат отговорност да управляват през зимата. Не е страшно, защото служебното правителство изгради стабилна основа, каза държавният глава

Сега е време за политическа смелост, не е страшно да се управлява. Това заяви президентът Румен Радев в Малта, откъдето заминава за Прага.

„Тези избор не дадоха на никоя партия да управлява сама. Това е ясен знак, че хората очакват намиране на общи решения, защото България има нужда от устойчив парламент“, каза още той.

По думите му тревожното е, че „издигането на нови червени линии след изборите издава страха на партиите да поемат отговорност през зимата. „Искам да ги успокоя, че не е чак толкова страшно, защото само след два месеца, служебното правителство изгради стабилна основа, през която редовното правителство да изведе страната през зимата“.

Радев похвали служебното правителство за падането на цената на горивата и за мерките за компенсации на потребителите. Също така посочи, че кабинетът ще внесе и годишния бюджет, и законите по плана за устойчивост. И изтъкна, че е подадена заявката за първия етап на финансиране.

„Служебното правителство разработи липсващата нормативна база, гарантирано е зимното почистване на пътищата и отново има голям инвестиционен интерес към България“, каза той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук